VP (vallhundsprov)

Igår var det prov i Albäcks rekreationsområde, VP och vi hade anmält Cit, Caj och Eira. Clara är duktig på att träna dem, behålla lugnet och snabbt kunna hjälpa dem med rätt kommando så Clara var den som tävlade dem alla ❤️ Jag hade aldrig vågat… vi hade dessutom bara läst hur det gick till, aldrig kollat eller på annat sätt fått till oss hur det går till. Först ut var Cit, han gick ut fint på hämtet men blev osäker när han nådde fåren (där stod ju en hund o förare och ”höll”) så avdrag och sedan avdrag när han trevande skulle ta dem till Clara. Så inte tillräckligt på hämtet och sedan väldigt låga poäng på fösningen, så tyvärr ingen godkänd vallhund men många fina bitar 😍❤️ Eira gick ut bra, fick tillräckliga poäng på hämtet även om framdrivningen var väldigt svajig. Fösningen är hennes svagaste så de poängen räckte inte ända fram (saknades 7 poäng), annars väldigt duktig på resten, totalt 81 poäng. Båda två kommer sätta det nästa tävling/prov skulle jag tro 😍❤️ Caj var sist ut och det var riktigt dåligt helt enkelt, tillslut blev han trött och ofokuserad och ”sprängde” flocken (han gjorde ofta så förr när han var osäker eller inte förstod… Fick bryta… och inse att vi är tillbaka på ruta 1 🙈

Bilden är från en agiliitytävling men lika söta ändå 😍❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *