Nougate kör intervaller

Nougate har haft problem med hovböld hela vintern… blött och geggigt har gjort hans hovar mjuka… alltså sulan… så ett tryck av en sten har lett till långvariga bekymmer… Under en längre tid fick det bli hage av paddocken, allt för att skona hans känsliga ”fötter”… När vi skulle rida fick det bli i paddocken, rida ut gick inte eftersom det är grusvägar. En dag tänkte vi att vi måste ha ombyte… vi skrittar på vårt gräs runt hagarna… där är en bred remsa runt hela och vi skrittade flera varv… Nougate tyckte det var skönt och nästa gång provade vi att trava… Jösses… det blev verkligen en tempoväxling… Collier i täten och Nougate tätt efter i snabb trav… då tyckte vi ”varför inte galoppera”… och sedan dess är det Nougates favorit… galoppintervaller tillsammans med Collier, riktigt bra kondis har han nu den runde lille beige 🐎😍❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *