Frallan Nelson

Så söt… och oskyldig… eller icke… istället mer som en tidsinställd bomb… eller slickepott… En Fralla, eller rättare sagt Fransk Bulldog är ingen vanlig hund… alla egenskaper som hör den vanliga hunden till ser man inte hos en Fralla… istället kommer helt andra saker fram… Skälla eller gny… nä såklart inte… istället skriker den som ett barn. Bli korrigerad/tillsagd gör att Frallan i stort sätt känner sig kränkt… sitter då med ryggen emot och nosen lite upp mot skyn… och surar. Man säger att vi förmänskligar våra hundar… men inte Frallan… den Är en människa. Det trubbiga lilla ansiktet är svårt att motstå… tänderna är i stort sätt inkastade i munnen… sitter kors och tvärs… styrkan käften besitter vill man helst inte känna på… Svansen är så pytteliten så det finns inget att vifta med… men man ser ändå om Frallan är glad… skuttande flera meter upp i luften är ett sätt att visa glädje… eller slicka sin människa i ansiktet helt besinningslöst… eller helt enkelt hämta sin favoritleksak och visa upp. Frallan känns inte som en hund som ska bo med många människor eller hundar… för Frallan vill vara number one i alla lägen… och gör allt för att konstant stå i centrum. Inte många tillsägelser kan få Frallan att ändra status men godis kan få den att bestiga berg… Allt som går att äta (även det som inte ska ätas) stoppas i munnen… som en stor industridammsugare utan offknapp… Bajs av alla de slag är en stor favorit… helst rykande färskt… Innan Nelson blev skåning hade jag inte mött någon Fralla live… han var en strulputte i sin familj och valt att ta till munnen några gånger vilket var svårt att hantera… så en dag i mars förra året möttes vi i Jönköping och Nelson fick gå från att vara 08 till att bli en lite Skånepåg. Nelsons husse blev Eric, dessa två fann varandra direkt ❤️ Nelson tillbringar dagarna när Eric jobbar på mitt jobb, på landet eller hos ”farfar”. Nelson har använt munnen några gånger… är en filur som inte reagerar och agerar som de andra hundarna vi har… men sakta lär både vi och han sig hur man ska göra istället… tålamod och information till andra om hur man ska läsa o bete sig i hans sällskap gör att det blir bättre och bättre… Han är helt bedårande och har verkligen vunnit våra hjärtan… men inte är han en hund inte… Nelson själv tror att han är en Border Collie… hans bästa vän är Caj… de är som ler och långhalm… Timon och Pumba… ❤️ Nelson gillar även fåren… smyger gärna in i hagen och busar med fåren… Nelson är snabb… älskar att springa och då springer han så fort han kan… gärna över åkrarna med Cit och Caj. Han älskar också bollar… helst en grön gummiboll vi kallar ”äpplet”… den enda bollen som står emot hans starka käft som annars tar i sönder leksaker på några minuter… Denna lille Frallan har en personlighet som heter duga… När Eric hämtar honom efter en dag på landet sover han i bilen hem… sedan kräks han upp allt gott han ätit… 🤮

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *