Agility

I söndags var Clara och Mac på kurs ? Victoria som äger Mac bjöd Clara på detta tillfälle vilket var väldigt givmilt och gulligt ?❤️ Kursen hölls i en inomhushall åt Ystadhållet, instruktören var Iwona Golab från Krakow. Iwona har bl.a tävlat VM. Det var sååå längesedan Clara gick kurs för någon instruktör och har inte många kurser i bagaget utan det mesta har hon lärt sig själv… Hundarna är tränade utifrån hennes egen tanke och kunskap och med ett tålamod hugget i sten… När vi anlände till hallen kände vi oss rätt pigga trots endast 3,5 tim sömn… Zzzz… Clara var utan förväntan med en viss oro över att kursen skulle hållas på engelska… Några kursdeltagare… eller rättare sagt deras medföljande ekipage… en mamma… en make… var snabba att berätta att ”du får vara beredd på att hon är hård”… de upplyste om att alla hade blivit sågade dagen innan… instruktören hade dessutom varit sur… inte ens hälsat… ”ta det inte personligt”… hon hade sagt till nån, ”du får börja om igen från valpträning”… Ja, deltagarna kände sig ledsna och förnärmade när de åkte hem… Vi kände efter deras berättelse, ups, vad ska det bli av detta?… Det blev motsatsen till allt vi hört på morgonen… inspirerande… många tips… ”låt hunden göra rätt”… Glada tillrop… beröm… ”good dog”… gör om igen… spring fortare… attackera hindret så han vill dit mer explosivt… var är ditt ben, din axel, din arm… Tyckte att Iwona verkligen la full fokus på varje deltagare… Hon såg också att Mac slösar bort sig själv med allt skällande… mkt tips hur Clara får honom att göra rätt… han fastnar gärna i något som är fel… Det var kul att vara vid sidan och titta på alla… ? Clara och Mac var jätteduktiga ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *