Ute

Igår började katterna sitt utekattsliv… väldigt försiktigt spatserade de ut för att kolla läget… Flera gånger sprang de tillbaka till tryggheten… och den tryggheten vill vi att de ska behålla så Christian tog fram brädor och såg… och efter en stund hade de ett hål att ta sig igenom från stallet till ”sitt rum”… del i stallet där de tillbringat 5 veckor… För att vara säkra på att de hittade upp till ”sin dörr” fick de ramp av brädor, en på utsidan från stallet och en inne i rummet… Poppy fattade snabbt galoppen men vi fortsatte att ha dörren öppen hela dagen. På kvällen ösregnade det… vi skulle mata katterna men de syntes inte till… Såklart blir man genast orolig över att de ska gett sig iväg… men efter en stund slutade det plötsligt att regna och båda katterna kom rusande in… ❤️ De fick mat och vi stängde in dem för natten… kändes tryggare att de är inne på natten i början så att de vänjer sig vid att komma hem. Idag har de haft öppet hela dagen och kunnat springa ut och in… jag har jobbat hemifrån och suttit i stallet… från och till har jag haft en katt på datorn… i knäet… på armen… vid benen… Väldigt sociala ? Plötsligt kom Maya in med en levande mus… in?… vi har plötsligt möss inne när vi tänkt att katterna ska hindra att möss finns inne… ? Maya tappade bort musen… Clara hittade den och vi försökte fånga den… puts väck igen… Men sedan kom Poppy… den lilla är en kvick en och plötsligt var musen fångad igen… och ut åkte den… med min hjälp… Sedan kom Poppy glad i hågen… en liten fågel… ååå nääää… inte fåglar… ”Poppy, inte fåglar bara möss och råttor”… Men vi tänkte inte inne… men glad i hågen kom Poppy igen… med en mus… och sekunderna efter hade den musen lurat sig fri och gömt sig under en back… Den såg oskadd ut och jag försökte fånga den… men snabb som den är stack den iväg… ut hoppades jag på men den tog fel stalldörr… den som var stängd… Snabbt tog jag en handduk över den och fick tag i den… Liten och söt med ögon som små svarta pepparkorn… ut med den på åkern… ”kom INTE tillbaka!” ? Livet på landet… ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *