Skadad

När vi kom in i stallet imorse upptäckte Clara att Collier blödde från ögat… ett snitt… som ett klipp av en sax i nedre ögonlocket… Hur hade det gått till? Försökt hitta något vasst i boxen… hink var tejpad… vi har inga galler… nån gammal kabelklammer stack ut från väggen… kunde det vara den? Verkade långsökt… I alla fall fick vi inspektera det hela… även skadat innanför men ögat såg ut att ha klarat sig… Vi tog ett foto och Clara skickade det till en veterinär som visserligen var ledig i helgen men vi chansade… Hon svarade direkt vilket vi var väldigt tacksamma för… och hon skrev ”det behöver sys”… Så vi tog fram numret till distriktsveterinärerna och de kunde komma… En vänlig tjej dök upp i en röd bil… blev undersökning, sedering, bedövning och sedan sy på insidan och utsidan… Även ögat kollades med kontrast för att se så det inte fanns några skador på hornhinnan… såg fint ut. Ögonsalva utskriven och även metacam om han får ont… Precis avslutat medicineringen sedan knäledsoperationen… bara på det igen… Får inte klia upp stygnen… och inga flugor får vara på det i hagen så när sederingen släppt blev det flughuva i hagen… Även en galopphästhuva med skydd för ögonen köptes in… men galopphästar har mindre huvud så den var en aning tight… får väl sy till den… Hoppas i alla fall att han läker snabbt den lilla olycksfågeln… ❤️

Kolla med kontrast att ögat är ok

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *