Brand

Himmel vad snabbt det kan gå! Redan på morgonen tänkte jag att det skulle vara gott m hamburgare till fredagsmiddag… Vi bestämde på eftermiddagen att vi för en gångs skull skulle äta vid lagom tid och inte när det är dags att krypa till kojs… kl 19 kändes som en bra tid. Vid 18/18:30 fixade jag till burgarna… mkt vitlök… goda kryddor och lite annat smått och gott… Mmmm… Tidsplanen sprack men vid 19:30 la Christian burgarna på grillen… jag var inomhus och märkte inte sedan vad som hände… Christian rusar till stallet och ropar ”det brinner!” sedan springer han iväg… Clara hinner tänka… ”brinner så som typ stora lågor… eller bara nån liten ”gnast” (gnista)”…. men har precis varit på brandutbildning i skolan så i samma stund fattar hon tag i brandsläckaren som står i stallet och springer efter samtidigt som hon ropar till Annas pappa (som är på plats efter att ha hämtat tjejerna på APL) att ta med den vattenhinken han precis fyllt… och hon ber även Anna att stanna hos hästarna som står uppbundna i stallgången… Grillen som står på trädäck vid poolen brinner för fullt med höga lågor… grillen står i vanliga fall under tak vid poolhuset som är baksidan på lösdriften men Christian har lyckats dra ut den innan det tog fyr i byggnaden… Snabbt drar nu Christian sprinten på brandsläckaren och låter pulvret släcka lågorna… i sista stund… phew… En grill fattigare… och vår middag blev förstörd… men det kunde gått så mkt värre… hemska tanke… Hungern stillade vi med pizza från Klagstorps pizzeria… en sista minuten beställning innan stängning kl 21

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *