Nya på gården

Idag flyttade två kattflickor in hos oss, Maya och Poppy, de är ca 2 respektive 1 år gamla… men så små… Poppy är som en kattunge… Underbart söta båda två och vi har redan tagit dem till våra hjärtan <3 När vi började fundera på att ha katter så kändes det självklart att kontakta nån förening med omplaceringskatter eller andra katter som söker nytt hem… En förening riktade sig endast till folk som bodde i Malmö eller mkt nära där och kravet var att katterna skulle bli innekatter och rastas i koppel… Hmmm… på landet… nä jag tror inte det… Men så kom vi i kontakt med Malmö djurskyddsförening och på den vägen blev det. Katterna bodde i ett jourhem hos Marie i BUS, där de hade det jätte bra, idag var jag där och hämtade dem och det kändes verkligen att Marie var mån om att de ska få det bra. Maya och Poppy fick installera sig i stallet när vi kom hem till Vallby och båda gick nyfiket på upptäcksfärd… och de både åt och gick på lådan… vilka stjärnor så här första dagen 🙂 <3 Nu ska de vara inne några veckor så de vänjer sig att de bor hos oss innan de får utforska Vallby 🙂

Poppy
Anna och Maya
Clara och Poppy
Maya har gömt sig

3 reaktioner på ”Nya på gården”

  1. Aaawwww fina mammorna! Sån bra människomamma dom har fått också, flera stycken kanske? Så glad att se att de har det bra i sitt nya hem! Maya som är en utpräglad utekatt kanske känner sig lite instängd, men det var hon här också när alla kattungarna behövde dia, men ljuvligt snäll som hon är kommer hon att vänja sig. Det handlar nog om det, att vänja sig. Jag följer bloggen för att se hur det går för dem!

  2. Aaawwww fina mammorna! Sån bra människomamma dom har fått också, flera stycken kanske? Så glad att se att de har det bra i sitt nya hem! Maya som är en utpräglad utekatt kanske känner sig lite instängd, men det var hon här också när alla kattungarna behövde dia, men ljuvligt snäll som hon är kommer hon att vänja sig. Det handlar nog om det, att vänja sig. Jag följer bloggen för att se hur det går för dem!

    1. Tack 🙂 Vi är så glada över att de fick komma till oss. Är egentligen förvånad över hur bra det går att ha dem inomhus… trodde de skulle jama mer och vilja ut… men de bor väldigt stort och kan klättra runt, sitta i fönstret och titta ut och även klättra upp på takbjälkarna så de tycker nog att det inte är så instängt. En fågel lyckades dessutom ta sig in… men den blev inte långlivad… låg på golvet imorse… Så nog är det som att vara utomhus 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *