Dag 3

Ännu en lugn natt… skönt. Tänkte igår när jag mockade att Collier hade bajsat lite… men samtidigt svårt att veta säkert då han kör runt allt i hela boxen.., Himla meck att mocka… Hösilage och Gräsfröhalm varvat m rapspellets… dessutom hade Clara lagt in extra rapspellets så det var sååå tjockt och tungt. Tog en evighet att få någotsånär rätsida på… Gav morötter och loppfrön i hopp om att magen ska hålla sig i form under denna tid m stillastående… Collier gillade inte loppfrön så vi fick blanda i lite pellets. Imorse hade han bajsat några högar… och väl uppbunden i stallgången kom en liten hög till… tänk så glad man kan bli av lite bajs… Blev loppfrön idag också och även morötter… annars har vi dragit ner på krafften till nästan ingenting alls… Har istället fri tillgång till Hösilage. Ryktade och masserade magen, hördes tydliga tarmljud vilket är bra, tänker nu att vi masserar magen flera gånger per dag. Tempade, låg lite på undertemp igår… bra idag. Kändes kall igår, lite dragit från dörren… testade att ha täcke men han drar i det hela tiden så vi vågade inte att ha det under natten… Tog på täcket idag och ska låta honom ha det när vi är där… nattetid stänger vi två av dörrarna så endast en är öppen… fortfarande rätt varmt så det ska nog funka. Få i medicinen har varit lite juxigt… stod att man kunde blanda pulvret m äpplejuice… 3 litet inköpta men det hjälpte föga… pulvret fastnar i sprutan… så istället har vi hittat på en egen metod… blandar pulver med vit sirap som vi sedan kletar på ett äpple… Collier mumsar glatt i sig 🙂 Idag är han lugnare, inte stirrig när de andra två hästarna ska ut… beror det på att det ösregnar månne… 😀 Blev frukost i stallet… och Collier mumsade hö i lugn och ro.

2 reaktioner på ”Dag 3”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *