Hundbad

Äntligen ett ställe där det är tillåtet att bada m hund… 🙂 och bara en kvart m bil från oss 🙂 För varje dag dyker det upp nya smultronställen som vi har nära… jätte skoj 🙂 Hade läst på Trelleborgs kommuns hemsida att Östra stranden tillät hundar… och noga poängterades det att ingen annanstans utan där rådde förbud oavsett om det fanns skyltar eller ej… Så typiskt Sverige, är verkligen svårt att ha med sig hunden… än mindre hundarna… När vi kom till stranden var det massor med folk… jag hade läst på hemsidan att det skulle finnas en hundlatrintunna, en bänk och en skylt där det stod ”hundbad”… inget av det nämnda syntes till… Hundarna drog i kopplet och ville ner till vattnet och vi försökte febrilt att komma underfund med var just hundradet var på denna strandremsa… då kom plötsligt en bil och en liten Westie plockades ut… phew tänkte jag… fler hundar, vi är på rätt ställe… passade samtidigt på att fråga dessa personer om man fick bada m hund på denna strand… absolut sa de, ”bara gå rakt ner”… ”vi har varit där flera gånger m vår”… Glada i hågen tackade vi för det och lufsade neråt stranden… är ju liksom inte så lätt att vara diskret m sex hundar… När vi gått en bit lät vi hundarna svalka sig i vattnet medans vi funderade på var vi skulle ta vägen… Då kommer plötsligt en man fram och säger i trots allt vänlig ton… ”det finns hundbad längre bort där det ser ut som en å som delar stranden”… vi tackade så mycket o började gå längs strandkanten mot hundbadet… men såklart retade det gallfeber på en äldre man på stranden som fräste surt ”man får inte ha hund här!”… Jag sa att vi var nya här och var nu på väg mot hundbadet och tackade samtidigt för hans tålamod… men får erkänna att jag nog hade lite bitter eftersmak efter ordet ”tålamod”… Men i alla fall… vi nådde hundbadet och var positivt överraskade över att det var så fint med strand att sitta på och allt… hundarna badade glatt… eller ja i alla fall tre av dem… Ior och Nimbuz var hellre på land och Caj stod vid vattenbrynet… osäker på om han vågade gå i… Men han simmade jättefint när vi lyfte ut honom en bit och lät honom simma in… Besök på hundbadet blir det absolut fler gånger… 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *