Nimbuz

Äldst i gänget med sina 13,5 år… Köptes som valp i Skanör och vi hade sådana planer… visst hade vi haft hund innan men nu skulle det bli såååå rätt… Men så naiv man var… hade läst flera böcker och såg liksom framför sig att hunden per automatik skulle följa en som en skugga… Barnen och jag hämtade den nallebjörnlikavalpen och väl hemma satte vi ner honom i trädgården… på nån sekund hade han hittat ett hål i staketet och var plötsligt ute på gatan… och detta var bara början… Med Nimbuz var det veckovis m sömnlösa nätter… han tuggade på allt och sov aldrig… Han hade svårt att bli lämnad ensam även om det bara var nån minut… När han var fyra månader sökte jag hjälp att hantera honom och vi hittade Vardagskoll, en hundägarskola och det blev vår räddning… och sedan dess har Nimbuz varit världens bästa och trognaste vän… 🙂 Nimbuz har varit friskheten själv men 2019 började hans hälsa krångla… han fick vestibularis syndrome, det var så sorgligt att se sin vän må dåligt och inte ha nån balans… men med vår fantastiska veterinär Malene från veterinärgruppen i Tygelsjö red vi ut stormen och Nimbuz kunde fortsätta sitt liv m oss. Efter detta fick vi veta att han hade en tumör i prostatan… sorgen tog åter igen grepp om vårt hjärta men även här fanns Malene vid vår sida och Nimbuz kan leva m sjukdomen m hjälp av smärtstillande i liten dos. För några veckor sedan fick Nimbuz sitt första epilepsianfall… tre per dygn när det var som värst… Vi väntade hem Malene från semestern och besökte henne igår… beredda på det värsta… men både blodprov och röntgen visade fina resultat så m epilepsimedicin ska han nu kunna fortsätta sitt liv… vi hoppas av hela vårt hjärta att han stannar länge än… 🙂 <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *